Top

Politici de livrare și de retur

Politici de livrare și de retur

 

POLITICA DE LIVRARE

 • Livrarea produselor este disponibilă pe teritoriul României şi în străinătate, astfel:
  • Expediere prin curieri autorizați, de luni până vineri inclusiv, în intervalul 9:00 – 17:00. Plata produselor se poate face online (card bancar sau transfer bancar) sau ramburs la curier.
  • Livrare la easybox Sameday (ridicare personală). Plata produselor care urmează a fi livrate prin easybox se face exclusiv online, în momentul plasării comenzii.
 • Dacă ați ales metoda de plată „Online prin card bancar” este necesar sa completați un formular cu informațiile despre card, în pagina securizată a procesatorului de plăți. Plățile cu carduri de credit/ debit emise sub sigla Visa și MasterCard se efectuează prin intermediul sistemului 3D Secure, elaborat de organizatiile ce asigură tranzacțiilor online același nivel de securitate ca cele realizate la bancomat sau în mediul fizic, la comerciant. 3D Secure asigură, în primul rand, ca nicio informație legată de cardul dumneavoastră să nu fie transferată sau stocată, în niciun moment al procesului, pe serverele magazinului sau pe serverele procesatorului de plăți, aceste date fiind direct introduse în sistemele Visa și MasterCard.
 • Coletele care se livrează în afara României nu beneficiază de modalitatea de plată prin ramburs, acestea pot fi achitate doar online, cu card bancar sau transfer bancar. În cazul unui transfer bancar, coletul va fi expediat doar în momentul confirmării plății.
 • Preţul exact pentru livrarea coletului va fi calculat și afișat după ce sunt adăugate toate produsele în coș, înainte de a face plata, calculat la suma platită, după aplicarea cuponului de reducere (dacă este cazul).
 • Pentru comenzi mai mari de 350 lei, transportul este gratuit. Coletele care se livrează în afara României nu beneficiază de transport gratuit, indiferent de valoarea comenzii. 
 • Termenul obișnuit de livrare este de 48-72 de ore, zile lucrătoare.

Util! Comenzile se pot face atât online, cât și telefonic. Toate comenzile se coletează în ordinea în care au fost plasate (indiferent că sunt plasate telefonic sau pe https://wioletart.com ).

POLITICA DE RETUR

Produsele achiziționate de pe site-ul https://wioletart.com pot fi returnate conform Ordonanţei de urgență a Guvernului nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative (denumită în continuare O.U.G. 34/2014).

Astfel, în termen de 14 zile de la primirea produsului, comandat fie de către dumneavoastră, fie de către o terță persoană numită de către dumneavoastră, alta decât transportatorul, aveți dreptul legal de a renunța la cumpărarea produsului, fără penalitati și fără invocarea unui motiv.

Pentru a vă exercita dreptul de retragere trebuie să informaţi Arcadia Shop SRL, înregistrată la Registrul Comerțului sub nr. J32/175/2018, cod unic de înregistrare 38713907, cu sediul in localitatea Silistea Snagovului, strada Pescari, nr. 95, birou nr.1, judet Ilfov, la adresele de email arcadiashop100@gmail.com sau hello@wioletart.com, cu privire la decizia dumneavoastră de a vă retrage din prezentul contract, utilizând o declaraţie neechivocă, de exemplu, un e-mail.

Dacă vă retrageţi, vom rambursa orice sumă pe care am primit-o de la dumneavoastră, inclusiv costurile livrării, şi, în orice caz, nu mai târziu de 14 zile de la data la care suntem informaţi cu privire la decizia dumneavoastră de a vă retrage din prezentul contract, după cum urmează:

 1. pentru comenzile achitate cu card bancar, prin restituire în contul din care a fost efectuată plata;
 2. pentru comenzile achitate în regim ramburs, prin restituirea sumei în contul bancar transmis, care trebuie să fie exprimat în Lei, neexistând posibilitatea rambursării cash.

Nu vi se vor percepe comisioane ca urmare a returului, va trebui să suportaţi costul direct al returnării produselor.

Dacă se renunță la comandă, înainte ca aceasta să fie livrată, suma platită cu card bancar va fi rambursată în termen de 3 zile lucrătoare.

Putem amâna rambursarea până la data la care primim înapoi produsele sau până la momentul la care ne-aţi furnizat dovada că aţi trimis înapoi produsele, fiind valabilă data cea mai apropiată.

Returnarea produselor se poate efectua prin firma de curierat, în baza facturii fiscale, fără întârzieri nejustificate şi, în orice caz, în decurs de maximum 14 zile de la data la care ați intrat în posesia fizică a produsului comandat, fie dumneavoastră, fie o terță persoană menționată de către dumneavoastră, alta decât transportatorul. Termenul este respectat dacă produsele sunt trimise înapoi înainte de expirarea perioadei de 14 zile. Pentru retur, vom trimite un reprezentant al firmei de curierat la adresa convenită pentru ridicarea produselor. Suma va fi restituită imediat ce pachetul aferent va fi recepționat la adresa: Str. Grigore Alexandrescu, nr.16 B, loc. Periş, Ilfov.

Produsul returnat trebuie să fie în aceeași stare în care a fost livrat (în ambalajul original cu toate accesoriile și documentele care l-au însoțit).

Nu se acceptă pentru returnare produsele care prezintă modificări fizice, lovituri, ciobiri, zgârieturi, șocuri, urme de folosire și/ sau intervenții neautorizate (de exemplu, calendarul sau agenda nu trebuie să aibă colțurile îndoite, cotorul deteriorat, pete sau înscrisuri pe copertă sau pe pagini ori foi rupte).

De asemenea, conform OUG 34/2014, art. 16, produsele configurate, personalizate la solicitarea clientului nu se supun retururului (de exemplu, mesajul personalizat adaugat în pagina calendarului, dedicată scrierii acestuia).

În cazul în care o comandă, la care s-a oferit unul sau mai multe produse cadou, este returnată integral, sunteți obligat(ă) să returnați şi produsul cadou în starea lui originală, respectiv nedeteriorată și cu ambalajul sigilat.  În ipoteza în care produsul cadou nu este returnat, valoarea returului va fi diminuată în mod corespunzător cu valoarea produsului cadou

Menţiunile cu privire la eventualele probleme privind integritatea și/ sau conţinutul unor colete se fac în momentul primirii coletului, în prezenţa reprezentantului firmei de curierat. Se va întocmi un proces verbal de constatare. Orice reclamaţii ulterioare, cu privire la aceste aspecte, sunt nule.

Sunteţi responsabil(ă) pentru diminuarea valorii produselor care rezultă din manipulări, altele decât cele necesare pentru determinarea naturii, calităţilor şi funcţionării produselor.

Altfel spus, aveţi dreptul să renunţaţi la produsele pe care le-aţi cumpărat în termen de 14 zile de la ziua la care aţi primit produsele în condițiile prevăzute mai sus. Ni le trimiteţi înapoi şi noi vă returnăm banii. Din punct de vedere legal, nu trebuie să invocaţi niciun motiv. Ar fi, însă, drăguţ să ne oferiţi o explicaţie ca, pe viitor să putem evita situaţiile de acest gen.

You don't have permission to register

Reset Password