Top
Image Alt
biagiotti blog

WioletArt

Oameni care inspiră

Încep acest proiect Oameni care inspiră cu unul dintre oamenii dragi mie, care are acest dar, de a-i ghida și inspira pe ceilalți. Pentru mine, Daniela este wonder women.

Ne-am cunoscut acum aproape 18 ani, amândouă eram la început de drum, în domeniul financiar – asigurări de viață. Eram în două agenții diferite, dar birourile noastre erau unul langă altul, ne despărțea un perete. Ne întâlneam prin fața agenției, când luam pauza de vitamina D și admiram copacii, oamenii și fântânile arteziene de pe Bulevardul Unirii din București și, destul de des, ne găseam pe la training-urile organizate de companie.

Un om care deschide drumuri

M-am mai regăsit cu Daniela prin 2007, când avea o agenție de marketing și discutam despre o colaborare. I-am zis și-atunci, vorbea despre niște lucruri atât de noi și, în același timp, străine pentru mine. Am admirat dintotdeauna la ea partea aceasta inovativă, dorința de a fi un om care deschide drumuri, care setează trenduri. Pe mulți dintre noi, aceste calitati ne inspiră la ceilalți.

Apoi, ne-am auzit cu diverse ocazii și așa am fost la curent cu toate proiectele ei. Este autor de cărți de dezvoltare personală, este coach si trainer, susține cursuri de vânzări, de comunicare și negociere, face consultanță și mentorat.

Ca să nu spun eu câte lucruri minunate face, am întrebat-o chiar pe Daniela despre cine e și ce face, despre ce îi place și o definește, despre ce o umple de energie și o inspiră, despre cum este ea, omul care m-a inspirat încă de când eram niște copile (aveam amândouă, un pic peste 20 de ani).

Sunt sigură că imediat ce te vei lăsa purtat de dialogul de mai jos și o vei descoperi pe Daniela (măcar 10% din cine este ea), vei simți acea energie pe care o transmite, te vei lăsa inspirat.

 

Ce faci în viața de zi cu zi?

Trăiesc și îmi aduc contribuția la o lume mai bună. Sunt mamă, soție, antreprenor, trainer, coach, autor de cărți. Deci, fac multe lucruri și toate sunt aliniate cu valorile mele personale.

 

Care sunt pasiunile tale? Dar scopul tău?

Misiunea mea este să îi ajut pe oameni să se cunoască mai bine, pentru ca apoi să poată acționa mai bine. Sunt pasionată de educație, dezvoltare personală, performanță de orice fel. Iubesc oamenii și mă încarc cu energie bună când îi văd pe aceia care trăiesc aliniat cu valorile lor personale și își ating obiective mărețe.

 

Cum îți începi ziua? Ai un ritual pe care îl faci în fiecare dimineață?

În zilele când nu am cursuri și nu trebuie să plec de acasă de la 7:00, fac vreo 20 de minute de mișcare, apoi beau cafeaua citind cel puțin 30 de minute.

 

Îți mai amintești cum erau diminețile în copilăria ta?

Nu, nimic semnificativ. Știu doar că îmi plăcea să mă trezesc imediat ce suna ceasul (uneori, înaintea ceasului) și să mă apuc de activitățile pe care mi le propusesem în ziua respectivă. Am fost întotdeauna matinală și activă.

 

Ce activități te umplu de energie după o zi plină?

Poate că, la mine, sensul este un pic diferit față de majoritatea oamenilor. Am energie tocmai după o zi plină. Pentru că este plină de lucruri semnificative pentru mine și pentru ceilalți. Rutina de seară cuprinde scrisul în caietul de recunoștință, apoi cititul și, rareori, mă uit la vreun film.

 

Ai un om care te inspiră? Ce ai învățat de la el?

Mulți oameni mă inspiră. Majoritatea aș spune. Privesc și ascult, cu o curiozitate de copil, toți oamenii cu care interactionez și lucrez. Fiecare vine către mine cu o lecție sau măcar cu câte un reminder util.

 

Care este cartea (filmul) pe care ai citit-o și răscitit-o de nenumărate ori? De ce?

Sunt multe cărți (de psihologie, dezvoltare personală) pe care le recitesc. Pentru că, de fapt, învăț din ele. Romane si filme nu reiau niciodată. Și așa este imposibil să cuprind câtă artă și cunoaștere este în lumea asta. Îmi place să fiu surprinsă și să descopăr lucruri noi.

 

Dacă ai fi o metaforă sau o vorbă de duh (proverb, mantră, expresie), ce ai fi?

Ce tare este întrebarea asta! Mulțumesc! Greu de ales.

Cred că cel mai bine mă caracterizează mesajul “Viitorul este definit de ceea ce faci azi, nu mâine!” (îl și am pe desktop-ul laptopului de câțiva ani).

 

Aș vrea să intrăm în mai multe detalii despre ceea ce faci tu, cu atât de multă pasiune.

Știi că îți spun, aproape de fiecare dată când ne auzim, că ești o sursă de inspirație pentru mine.

În primul rând, pentru câte reușești să faci și, mai ales, pentru cât de bine le faci. Mereu relaxată, ca într-o vacanță. Cred că aici vrem mulți dintre noi să ajungem, să putem munci din pasiune și fără stres, făcând doar ceea ce ne place.

 

Daniela este înainte de toate o femeie independentă. Nu doar pentru că așa se numește unul dintre proiectele ei, . Ci pentru că susține această valoare în multe dintre proiectele ei, fiind ea însăși modelul.

 

Ai un job, care e mai mult decât job sau o pasiune. Eu i-aș zice chemarea ta. Ce înseamnă acest lucru pentru tine?

Păi ai spus tu bine – chemarea mea. Este misiunea mea, sensul meu – să contribui la o lume mai bună, cu oameni mai conștienți, curajoși, creativi, curioși, empatici.

 

Ce te bucură cel mai mult la ceea ce faci?

Progresul pe care îl vad la oamenii cu care lucrez și progresul meu. Mă bucură reușita fiecărui client, așa cum mă bucur de orice reușită minoră a fiului meu. Mă bucură că binele meu se transformă în binele tău și apoi tu îl duci mai departe.

Cred puternic că totul se propagă în lume, așa că am grijă să las mai bine și mai frumos pe unde trec.

 

Spune-ne cel mai fain moment din cariera ta. Sau, dacă e diferit, altul din viața ta.

Cred că cel mai fain moment a fost evenimentul de lansare a primei mele cărți – Femeia Independentă. Au fost vreo 50 de persoane, majoritatea pe care nu le cunoșteam, la o mare librărie din centrul Bucureștiului. Multă emoție, recunoaștere, apreciere, conectare. Pentru mine, scrierea în sine a fiecărei cărți a fost o mare realizare, și faptul că cititorii le apreciază atât de mult este o extra-bucurie.

 

A existat vreun moment în care ai vrut să renunți la ceea ce faci? Ce te-a făcut să mergi mai departe?

Nu a existat, pentru că am experimentat destul înainte. Mi-am ales meseria asta în deplină cunoștință și cu fiecare extra-formare profesională pe care o fac, mă conving și mai tare că sunt pe drumul meu! Sunt aliniată cu valorile și credințele mele, meseria mea este vocația mea. Eu nu fac training și coaching, eu sunt trainer și coach.

 

Te gândești vreodată la viața ta peste 20 de ani? Cum arată?

Da, mă gândesc. Arată colorată, cu la fel de multă viață în ea, făcând ce fac și acum. Poate scriind mai mult. Și făcând mai mult voluntariat.

 

Ce i-ai spune, azi, Danei de acum 20 de ani?

Distrează-te mai mult!

 

Faci foarte multe lucruri zi de zi. Cum găsești timp pentru tine? Dar motivația de unde vine?

Motivația și energia vin în mare parte din același „loc” – viziunea și misiunea mea îmi dau sens, direcție, bucurie. Mă energizează ceea ce fac chiar dacă îmi și consumă foarte multă energie.

Mai sunt câteva lucruri concrete pe care le fac: dorm bine, mănânc cât de cât sănătos, mă hidratez, fac doar acele lucruri care mă duc mai aproape de obiectivele mele personale și profesionale, care sunt aliniate cu valorile si misiunea mea. Știu să spun NU. Aplic principiul 80/ 20 în mai toate ariile vieții mele. Deci, fac doar acele lucruri cu adevărat importante și valoroase.

 

Ce te inspiră si îți aduce bucurie?

Oamenii. Viața în sine. Natura.

 

Care este cea mai importantă lecție pe care ai primit-o până acum?

O lecție învățată și integrată printr-o intervenție NLP – atunci când am făcut formarea. O lecție foarte greu de învățat și integrat, dar extrem de necesară pentru foarte mulți oameni: Sunt suficient de bună! Mă bucur de ce sunt și ce am, în timp ce muncesc pentru ce-mi doresc.

 

Astăzi, femeile au un rol aproape egal cu al bărbaților în multe domenii. Cum vezi lucrurile peste 100 de ani? Cum ți-ar plăcea să fii?

Aproape egal … 😊. Văd o lume mai echilibrată și asumată. Cu mai multă libertate de gen, atât pentru femei, cât și pentru bărbați. Vreau ca fiecare om să fie și să facă ce vrea el, cum se simte bine – având respect și înțelegere și pentru cei de lângă el, care sunt diferiți.

Cred puternic că respectul și compasiunea, atât pentru propria persoană, cât și pentru ceilalți, sunt ingredientele de bază pentru o lume mai bună!

Îți mulțumesc, Violeta! A fost o plăcere să răspund tuturor acestor întrebări.

 

Şi, pentru că sunt sigură că ți-am atras atenția, pe Daniela Irimia o poți găsi pe sau pe canalul ei de YouTube, Daniela Irimia. Sau, dacă vrei să îi citești una sau toate cele 3 cărți pe care le-a scris, le poți comanda pe Bookzone.

 

Îţi multumesc că eşti aici şi citesti acest articol!

 

 

 

Spread the love

Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

You don't have permission to register

Reset Password